Sos moldovenesc cu ciuperci

Se curata ceapa si se taie feliute foarte subtiri, la fel si ciupercile. Intr-o oala se pune unt iar cand s-a incalzit se adauga ceapa si ciupercile.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura faina
  • 150 gr ciuperci
  • 1 jumatate pahar vin alb
  • 1 pahar sos de rosii
  • sare
  • piper
  • 2cepe
  • 50 gr unt
  • 100 gr sunca

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie feliute foarte subtiri, la fel si ciupercile. Intr-o oala se pune unt iar cand s-a incalzit se adauga ceapa si ciupercile. Se lasa la foc mic sa se inmoaie bine, apoi se adauga sunca taiata cuburi si se lasa sa se rumeneasca totul. Se toarna vinul, sosul de rosii, faina, sare, piper si se mai fierbe cateva clocote.
Se serveste cald.

Alte retete culinare:

Ciuperci la cuptor

Placinta de dovleac

Mancare de mazare

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza

Poftă de nachos? Încearcă sosul cremos cu spanac și cremă de brânză pregătit de Andra Mihail....

Reteta de sos pentru nachos cu spanac si crema de branza
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos