Sos picant din rosii

Se spala rosiile, se rup in doua si se trec prin pasatrice, pentru a separa bine semintele de pulpa. Sucul obtinut se pune intr-un vas mare si se da i

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 kg de rosii
  • 500 g zahar
  • 1 pahar de otet
  • sare
  • 1 lingurita de boia dulce de ardei
  • piper boabe
  • 1 crenguta de cimbru
  • 1 ceasca de ulei

Mod de preparare

Se spala rosiile, se rup in doua si se trec prin pasatrice, pentru a separa bine semintele de pulpa. Sucul obtinut se pune intr-un vas mare si se da in clocot, cu o ceasca de ulei si o lingura de sare.

Separat se amesteca boiaua de ardei cu zaharul, un pahar de otet, piper boabe si o crenguta de cimbru. Se pun toate in sucul de rosii si se continua fierberea jumatate de ora. Sosul obtinut, gustos si picant, se pune cald in sticle si se leaga cu celofan. Sticlele se pastreaza peste iarna la loc uscat.
Se serveste langa friptura de pasare sau langa omlete.

Alte retete sos recomandate

Sos tartar

Sos de spanac

Dressing salata

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...