Bors ardelenesc de pui cu smantana

Se pune carnea de pui la fiert in apa, Cand carnea de pui a fiert se pun legumele tocate marunt, ar ceapa solzisori mici si se lasa sa fiarba la foc p

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • spate de pui
  • aripioare
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 galeata smantana
  • 1 cutie rosii
  • 1 cartof mare
  • 1 kg bors
  • 3 morcovi
  • delikat
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • patrunjel
  • fidea
  • 3 oua
  • optional si 100gr orez

Mod de preparare

Se pune carnea de pui la fiert in apa,

Cand carnea de pui a fiert se pun legumele tocate marunt, ar ceapa solzisori mici si se lasa sa fiarba la foc potrivit legumele.

Se pun si condimente: cimbru, delikat si piper dupa gust,

Dupa ce au fiert si legumele, se pun si rosiile tocate marunt-marunt,

Apoi se adauga si fideaua,

Borsul se fierbe separat intr-o oala, galbenusurile se amesteca cu smantana,

Se pune si borsul fiert aproape de sfarsit, se mai lasa 5-10 minute si se ia de pe foc,

Se ia doua polonice din bors si se pune intr-un castronel si se amesteca cate putin cu smantana amestecata cu galbenusurile de ou

Cand s-a incorporat din ciorba cu smantana se pune in oala si se amesteca mereu sa nu se branzeasca.

La sfarsit se pune si patrunjelul tocat marunt.


Se recomanda a fi servit cu mamaliga si ardei iuti.

Reteta propusa de Vicky81

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!