Bors cu slanina si varza

Carnea spalata se taie bucati potrivit de mari si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a dat in clocot, se ia spuma continuind fierberea

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 litri apa
  • 1 litru bors
  • 500 gr. carne cu os
  • 100 gr. slanina
  • 1 buc. morcov mic
  • 1 buc. patrunjel
  • 1 buc. telina mica
  • 1 buc. ceapa
  • 1/4 varza mica
  • 1 buc. sfecla potrivita
  • 3 buc. cartofi
  • 10-15 pastai fasole
  • 1 buc. ardei gras
  • 5-6 buc. rosii
  • 150 gr. unt
  • 100 gr. smintina
  • 1 galbenus
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • leustean

Mod de preparare

Carnea spalata se taie bucati potrivit de mari si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a dat in clocot, se ia spuma continuind fierberea la foc moale, cu vasul acoperit. Separat, se curata si se spala zarzavaturile. Ceapa se taie marunt si se adauga la carnea care fierbe. Se pun apoi fasolea, morcovul, patrunjelul, telina si sfecla taiate fideluta sau date pe razatoare. Cind carnea si zarzavaturile sint aproape fierte se adauga varza taiata felii si cartofii curatati si taiati cuburi. Separat, se fierb rosiile, se dau prin sita si se adauga cind zarzavaturile sint fierte. Intr-o tigaie se prajeste putin slaninuta taiata felii subtiri si cind este gata se toarna in oala cu ciorba. Borsul se fierbe separat, se strecoara si apoi se toarna in oala. Se potriveste de sare si se mai da un clocot. Se trage oala deoparte si se presara leusteanul tocat. Din sfecla rosie rasa se opreste putin, se presara cu sare si se stropeste cu otet. Inainte de a se servi, se strecoara sfecla si cu zeama obtinuta se coloreaza borsul. Se drege borsul cu galbenus de ou si smintina si se presara patrunjel verde.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa