Bors de capuri de peste

Se curata pestele, se spala, se pune intr-un castron si se presara cu sare.Se pune apa intr-o oala si se lasa pe foc, pana incepe sa fiarba. Se spal

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cap de peste -1
  • 5 kg
  • cartofi- 3 bucati
  • morcovi-2 bucati
  • telina-1 bucata
  • patrunjel 1 bucata
  • ardei gras-1 bucata
  • rosii -2-3 bucati
  • ceapa-1 bucata
  • verdeata: patrunjel
  • leustean
  • bors de putina-250 ml
  • orez-100g
  • apa-2
  • 5 l
  • sare

Mod de preparare

Se curata pestele, se spala, se pune intr-un castron si se presara cu sare.Se pune apa intr-o oala si se lasa pe foc, pana incepe sa fiarba. Se spala, se curata legumele se taie cubulete mici si apoi se pun la fiert: ceapa, morcovii, ardeiul gras, patrunjelul, telina. Cand acestea incep sa se inmoaie se pune orezul, spalat si apoi cartofii si se continua fierberea. Cand orezul a fiert, se adauga rosiile, curatate de coaja, taiate marunt, si borsul (fiert si spumat in prealabil). Se lasa sa fiarba cateva clocote, dupa care se pune pestele, sare dupa gust, si se fierbe 10 minute. La sfarsit se pune leusteanul si patrunjelul taiat marunt.


Se serveste fie rece, fie cald.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...