Bors de cartofi

Se curata cartofii de coaja, se spala in apa rece, apoi se taie cubulete mici. Se mai spala in cateva ape reci, dupa care se pun sa fiarba cu un litru

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 6 fire de ceapa verde
  • 6 fire de usturoi verde
  • 1 ceasca de orez
  • sare
  • 1 l de bors
  • leustean tocat fin
  • 1 ou
  • cimbru
  • 1 ceasca de smantana

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, se spala in apa rece, apoi se taie cubulete mici. Se mai spala in cateva ape reci, dupa care se pun sa fiarba cu un litru de apa calda. Se adauga orezul ales si spalat o data cu ceapa si usturoiul tocate marunt. Se acreste totul cu bors fiert si spumuit, se sareaza, se adauga leusteanul si se lasa sa mai fiarba cinci minute.

Borsul se drege cu ou batut cu smantana. Dupa gust, se poate parfuma cu o crenguta de cimbru pusa in supa o data cu borsul.
Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de pui cu taitei

Supa mazare

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa