Bors de cartofi

Se curata morcovul, radacina de patrunjel si de telina, ceapa, se spala si se toaca marunt apoi se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fie

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cartofi 3-4 bucati
  • morcovi-2 bucati
  • radacina patrunjel-1 bucata
  • radacina telina-1 bucata
  • ceapa -1 bucata
  • rosii 2-3 bucati
  • ardei gras -1 bucata
  • patrunjel frunze-1 legatura
  • leustean-1 legatura
  • bors de putina- 1l
  • ulei- 4 linguri
  • apa- 2500ml

Mod de preparare

Se curata morcovul, radacina de patrunjel si de telina, ceapa, se spala si se toaca marunt apoi se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt aproape fierte, se adauga cartofii, taiati in cubulete (curatati si spalati in prealabil) si se lasa sa fiarba la foc pand cartofii sunt aproape fierti, se adauga borsul (fiert separat si spumat), uleiul, rosiile, curatate de coaja, sare dupa gust. Se lasa sa mai dea cateva clocote se pune leusteanul si patrunjelul tocat .Facultativ se poate drege cu 1 ou batut care se adauga in oala dupa ce s-a oprit din clocotit.


Se serveste calda, se poate adauga smantana.

Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan

Foarte bun a fost sosul,o sa incerc cu carne tocata de pui sau de porc,asta de vita nu ma prea incanta.

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii