Bors de dovlecei

Se curata dovleceii de coaja alba de deasupra cu lama unui cutit ascutit, in asa fel ca sa nu se ia si din pulpa. Se inlatura semintele, se taie cubul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4-5 dovlecei tineri
  • 3 rosii mijlocii
  • 1 ceasca de orez
  • ceapa verde
  • leustean
  • 1 l de bors
  • 1 pahar de smantana
  • 2 linguri de ulei
  • sare

Mod de preparare

Se curata dovleceii de coaja alba de deasupra cu lama unui cutit ascutit, in asa fel ca sa nu se ia si din pulpa. Se inlatura semintele, se taie cubulete mici, se spala in apa rece si se pun sa fiarba in apa calda. O data cu dovleceii se pune si ceapa tocata marunt. Cand legumele au fiert se adauga orezul fiert separat si sarea necesara. Supa se fierbe la foc mic, cu vasul acoperit pentru ca sa-si pastreze vitaminele si calitatile nutritive. O data cu orezul se pun rosiile decojite si taiate felii subtiri. Se lasa sa fiarba zece minute impreuna.

Se acreste cu bors fiert separat si spumuit, se adauga leustean si se drege cu smantana. Borsul se serveste cald.
Alte retete ciorba recomandate

Supa mazare

Supa de spanac

Ciorba radauteana

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Pizza chili

Dati click pe imagine daca vreti sa vedeti preparatul intreg pt. ca pozele sunt editate pe portrait. Ca sa va treaca...

Pizza chili
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca