Bors de fasole verde

Se curata de ate, fasolea si se rupe in trei dupa care se pune sa fiarba in 2 l apa cu sare. Intre timp legumele se rad, se spala si se taie foarte s

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr fasole
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 jumatate telina
  • 2 ardei grasi
  • 6-7 cepe verzi
  • 3 rosii
  • sare
  • patrunjel verde
  • 1 ou
  • smantana
  • 1 I bors

Mod de preparare

Se curata de ate, fasolea si se rupe in trei dupa care se pune sa fiarba in 2 l apa cu sare. Intre timp legumele se rad, se spala si se taie foarte subtire. Patrunjelul verde si ceapa se toaca marunt, iar rosiile se curata de pielite si seminte si se taie bucatele. Se pun apoi legumele intr-un vas, cu o lingura de unt, sa se inmoaie bine, pe foc mic. Se adauga apoi fasolea aproape fiarta, impreuna cu apa in care a fiert si se lasa din nou sa fiarba. Spre finalul fierberii se adauga bors cald si se drege cu un galbenus amestecat cu 3 linguri de smantana.


Se serveste fierbinte.

Alte retete:

Ciorba cu dovlecei

Ciorba taraneasca de legume

Ciorba de varza cu rosii

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglinda

Tort Floare de Cireş cu glazură oglindă în culoarea florilor de cireş şi decoraţiuni de ciocolată făcute de...

Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglinda
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos