Se curata de ate, fasolea si se rupe in trei dupa care se pune sa fiarba in 2 l apa cu sare. Intre timp legumele se rad, se spala si se taie foarte s
Se curata de ate, fasolea si se rupe in trei dupa care se pune sa fiarba in 2 l apa cu sare. Intre timp legumele se rad, se spala si se taie foarte subtire. Patrunjelul verde si ceapa se toaca marunt, iar rosiile se curata de pielite si seminte si se taie bucatele. Se pun apoi legumele intr-un vas, cu o lingura de unt, sa se inmoaie bine, pe foc mic. Se adauga apoi fasolea aproape fiarta, impreuna cu apa in care a fiert si se lasa din nou sa fiarba. Spre finalul fierberii se adauga bors cald si se drege cu un galbenus amestecat cu 3 linguri de smantana.
Se serveste fierbinte.
Alte retete:
Ciorba cu dovlecei
Ciorba taraneasca de legume
Ciorba de varza cu rosii
Eram in mare pana de inspiratie pt micul dejun....si mi-am adus aminte ca am vazut ceva briose la Merisor care mi-au placut...
Briose aperitivOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj