Bors de gaina

Bors de gaina este o supa foarte gustoasa si sanatoasa. Pentru a prepara acest fel de mancare e nevoie de: apa, bors, patrunjel, loboda, sare.

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 gaina medie
  • 1 l apa
  • 1 l bors
  • 1 mana de patrunjel
  • 1 legatura loboda
  • 1 vart de cutit de sare
  • 200 g fidea

Mod de preparare

Se curata si se spala bine gaina dupa care se pune la fiert cu apa rece. Dupa fierbere se scoate pe un platou si in aceasi zeama se pune fideaua la fiert. Se adauga verdeata, loboda, sarea si borsul iar apoi se lasa pe foc pana da un clocot. Gaina se poate manca separat cu putin mujdei de usturoi.


Se serveste fierbinte.

Alte retete cu bors:

Bors de miel

Bors cu perisoare

Bors de peste

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...