Bors de iepure vinat

Dupa ce se scoate carnea de iepure din bait, se separa pulpele si pieptul pentru friptura, iar coastele si sira spinarii cu muschii de pe spate se pun

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Coastele
  • sira spinarii si tot ce nu se foloseste la friptura
  • 2 buc. morcovi
  • 1 buc. ceapa mare
  • o lingura de bulion de rosii
  • citeva frunze de tarhon
  • 100 gr. slaninuta afumata taiata feliute
  • multa verdeata
  • 1/2 litru bors de putina acru

Mod de preparare

Dupa ce se scoate carnea de iepure din bait, se separa pulpele si pieptul pentru friptura, iar coastele si sira spinarii cu muschii de pe spate se pun la fiert impreuna cu ceapa, morcovul si sare in 2 l apa. Dupa fierbere (se incearca carnea cu furculita), se strecoara si se pune intr-o oala de 4 litri supa rezultata impreuna cu carnea fiarta.

Se completeaza cu apa astfel incat sa ramana loc si pentru borsul de putina, bulion (poate fi suc de rosii) pentru culoare, taitei de casa si se da in cateva clocote impreuna cu slaninuta taiata felii foarte subtiri. Cand e aproape gata se adauga si borsul de putina (dat in clocot separat), tarhonul si verdeata.


Serviti fierbinte si cu ardei iuti, sau dreasa cu smantana

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...