Bors de vacuta

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari si se pune la foc cu trei litri de apa rece. Se spumuieste cand supa da in clocot, se mai fierbe jum

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3/4 kg carne de piept de vaca
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 3 rosii coapte
  • 1 l bors
  • 1 pahar de smantana
  • leustean tocat
  • sare
  • 1 ou
  • orez

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari si se pune la foc cu trei litri de apa rece. Se spumuieste cand supa da in clocot, se mai fierbe jumatate de ora dupa care se curata zarzavatul de supa, se taie fideluta si se pune sa fiarba cu carnea. O data cu zarzavatul se pune la fiert ardeiul taiat felii subtiri. Se sareaza, se face focul mic si se continua fierberea pana cand carnea se poate consuma. Atunci se adauga orezul spalat si fiert separat, rosiile decojite si taiate felii subtiri si se mai fierb impreuna zece minute. Se fierbe borsul separat se pune peste carne impreuna cu leusteanul tocat marunt Se drege borsul cu oul batut spuma cu trei linguri de supa fierbinte si un pahar de smantana, dupa ce s-a luat oala de pe foc si s-a lasat sa se raceasca un sfert de ora.

Borsul se serveste fierbinte, cu ardei iute alaturi.

Alte reteta ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de spanac

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)

Văzusem anul trecut pe FB, în primăvară, o tartă frumos decorată cu ghiocei și de-atunci mi-a rămas gândul...

Desert tarta cu mere si nuci (de primavara)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca