Bors de vitel

Este o alternativa pentru cei carora nu le place carnea de miel. Se curata si se spala picioarele de vitel, apoi se fierb in apa rece cu putina sare.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Picioare de vitel (rasol cu maduva)
  • 1 l bors
  • 2 oua
  • 1 kg cartofi noi
  • o legatura de ceapa verde
  • 2 legaturi de leustean
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Este o alternativa pentru cei carora nu le place carnea de miel. Se curata si se spala picioarele de vitel, apoi se fierb in apa rece cu putina sare. Se inlatura spuma ori de cate ori e necesar, iar atunci cand nu se mai formeaza, se adauga cartofii, curatati de coaja si, daca e cazul, taiati in bucatele de marimea unei nuci. Atunci cand fierberea e aproape gata, se pune ceapa, taiata in bucati de doi-trei centimetri, inclusiv frunzele, apoi se toarna si borsul, care intre timp a fost fiert in alta oala si strecurat printr-un tifon dublu. Dupa ce da in clocot, se mai lasa doua minute, apoi se drege cu ouale batute si subtiate cu doua linguri de zeama, se presara sare si piper dupa gust si, cand se ia de pe foc, se adauga verdeata tocata.
Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba cartofi

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii