Bors delicios de legume cu smantana

Pentru bors delicios de legume cu smantana se curata zarzavatul si se taie fideluta cubulete, la fel ca ceapa. Se incinge uleiul si se caleste morcovul si ceapa.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 l apa
  • 1 litru bors
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastirnac
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • cateva frunze de varza
  • putina fasole verde
  • 150 g mazare verde
  • 1 dovlecel mic
  • 3-4 buchetele conopida
  • 1 ardei gras
  • 3 rosii
  • 1 dl ulei sau 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri smantana
  • leustean
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru bors delicios de legume cu smantana se curata zarzavatul si se taie fideluta cubulete, la fel ca ceapa. Se incinge uleiul si se caleste morcovul si ceapa, apoi se pun si celelalte zarzavaturi si se inabusa bine. Se toarna o ceasca de apa calda si se fierbe inabusit. Se sareaza, se pipereaza si cand zarzavaturile sint aproape fierte se adauga rosiile decojite si taiate marunt. Se mai da intr-un clocot si se adauga borsul fiert si strecurat. Se pune leusteanul taiat marunt si dupa ce a dat un clocot se trage deoparte oala si se drege borsul cu galbenusurile batute cu smantana.


Se serveste cu saleuri de chimen.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!