Bors delicios de legume cu smantana

Pentru bors delicios de legume cu smantana se curata zarzavatul si se taie fideluta cubulete, la fel ca ceapa. Se incinge uleiul si se caleste morcovul si ceapa.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1
  • 5 l apa
  • 1 litru bors
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 pastirnac
  • 1 ceapa
  • 2 cartofi
  • cateva frunze de varza
  • putina fasole verde
  • 150 g mazare verde
  • 1 dovlecel mic
  • 3-4 buchetele conopida
  • 1 ardei gras
  • 3 rosii
  • 1 dl ulei sau 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri smantana
  • leustean
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pentru bors delicios de legume cu smantana se curata zarzavatul si se taie fideluta cubulete, la fel ca ceapa. Se incinge uleiul si se caleste morcovul si ceapa, apoi se pun si celelalte zarzavaturi si se inabusa bine. Se toarna o ceasca de apa calda si se fierbe inabusit. Se sareaza, se pipereaza si cand zarzavaturile sint aproape fierte se adauga rosiile decojite si taiate marunt. Se mai da intr-un clocot si se adauga borsul fiert si strecurat. Se pune leusteanul taiat marunt si dupa ce a dat un clocot se trage deoparte oala si se drege borsul cu galbenusurile batute cu smantana.


Se serveste cu saleuri de chimen.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tarta Galette cu capsuni

” Galette” este termenul folosit in bucataria franceza pentru a denumi diferitele tipuri de tarte, fie ele dulci...

Desert tarta Galette cu capsuni
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii