Bors din carne de porc

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari care se pun la fiert cu apa rece. Se spumuieste cand da in clocot, dupa care se face focul mic si se

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3/4 kg carne de porc
  • 1 l bors
  • zarzavat de supa
  • 1 ceapa
  • 100 g taitei de casa
  • 2 oua
  • leustean tocat
  • 1 lingura de bulion
  • sare

Mod de preparare

Se spala carnea, se taie bucati potrivit de mari care se pun la fiert cu apa rece. Se spumuieste cand da in clocot, dupa care se face focul mic si se fierbe pana cand carnea se inmoaie usor. Atunci se adauga zarzavatul si ceapa tocate marunt, se sareaza si se continua fierberea. Se acreste mancarea cu 1 litru, de bors fiert separat, se adauga o data cu borsul taiteii fierti si scursi, se pune leustean tocat deasupra si se coloreaza cu o lingura de bulion. Borsul de porc este gras, de aceea se poate degresa tinand o felie de piine in supa inainte de a o acri. Cand toate operatiile s-au terminat, se mai tine oala pe foc mic insa zece minute, dupa care se ia de pe foc.
Se drege cu doua oua batute spuma cu putin bors fierbinte. Se serveste foarte cald, cu ardei iute.

Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Ciorba spanac

Bors de urzici

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert tort Marius 37

Desert tort Marius 37
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca