Bors moldovenesc cu carne de vita

Pentru borsul moldovenesc cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 5 bucati.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 400 g
  • ceapa - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • morcovi - 150 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • pastarnac radacina - 50 g
  • castraveti murati - 150 g
  • bors - 750 ml
  • leustean verde - 1 legatura
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • 2 cuburi MAGGI de vita
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru borsul moldovenesc cu carne de vita carnea se curata de pielite, se spala si se portioneaza in 5 bucati. Patrunjelul si leusteanul se spala, se taie marunt. Borsul se fierbe, se strecoara. Morcovii, telina, patrunjelul radacina si pastarnacul se curata, se spala, se taie marunt. Castravetii murati se spala, se curata de coaja si seminte, se taie fasii si se oparesc. Bucatile de carne se fierb in 2 l de apa cu sare si se spumeaza. Cand carnea este pe jumatate fiarta, se adauga legumele (ceapa, telina, morcovi, patrunjel radacina, pastarnac), castravetii murati si cuburile MAGGI. Cand legumele si carnea au fiert, se adauga bors si se continua fierberea 10 minute. La finalul fierberii se adauga leustean verde si patrunjel verde.

Borsul moldovenesc cu carne de vita se serveste fierbinte; deasupra se presara restul de patrunjel verde.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...