Bors pentru ciorbe

Se pun in borcan sau intr-un vas de pamant taratele si malaiul, dupa care se toarna peste ele apa rece pana le acopera si se lasa asa 15 minute. Dupa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr tarate de grau
  • 400 gr malai
  • 1 ceasca cu huste
  • 1 felie groasa de paine neagra
  • 5 I apa

Mod de preparare

Se pun in borcan sau intr-un vas de pamant taratele si malaiul, dupa care se toarna peste ele apa rece pana le acopera si se lasa asa 15 minute. Dupa expirarea timpului se toarna apa fierbinte, se amesteca si se lasa sa se racoreasca. Se adauga apoi hustele si painea si se totul la racoare sa se limpezeasca. Dupa acrirea borsului, acesta se strecoara si se toarna in sticle curate. Se pastreaza la racoare.


Se serveste la acrirea ciorbelor.

Alte retete culinare:

Ciorba de cartofi Ciorba din carne de porc

Ciorba radauteana

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu ghebe

Placinta cu ghebe
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca