Dietetica, hranitoare, gustoasa!!!
Morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel curatate si spalate, se taie cubulete mici si se pun la la fiert in cca. 3-4 l de apa, cu o lingurita varfuita de sare si Cuburile Maggi Gaina. Se adauga si cartofii taiati in cubulete potrivite. Se curata guliile, se scobesc. Se prepara compozitia de carne pentru umplut si perisoare, amestecand bine carnea cu un praf de sare, cu 2 oua, 2 linguri de orez, un pic de patrunjel verde tocat fin. Se umplu guliile scobite, se pun la fiert cu zarzavatul, cca. 20 minute, timp in care modelam perisoarele din carnea ramasa. Dupa 20 de minute, se adauga si perisoarele, dar si miezul ramas de la scobitul guliilor. Dupa ce au fiert bine, se opreste focul, se drege ciorba cu oul batut cu smantana, se potriveste de acreala cu sucul de lamaie, se presara patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna!
Extrasfat: Orezul pentru perisoare poate fi prefiert sau il dam noi in cateva clocote, pentru a fi moale in perisoare. Guliile curatate si scobite se scufunda in apa clocotita cu sare si se fierb 10 minute, dupa care se scot si se trec sub jet de apa rece. Asa suntem siguri ca vor fi bine fierte in ciorba.
Mi-am obișnuit familia ca în diminețile de weekenduri să se delecteze cu ceva mai special la mic dejunurile...
Aperitiv friganele cu felii de paine toast si cabanosDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata