Ciorba de peste (crap)

Ciorba de peste (crap) este, pe cat de gustoasa, pe atat de nutritiva.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un crap de 3-4 kilograme
  • putina sare
  • 1/2 litru bors
  • 1/2 litru suc de rosii
  • 3-4 linguri de orez alb
  • apa pentru fiert
  • 3-4 morcovi
  • 2-3 cepe potrivite
  • 1 legatura de verdeata pentru decor
  • 1 radacina de telina potrivita
  • 2 ardei grasi medii

Mod de preparare

Mod de preparare:
Se spala pestele, se curata, se inlatura coada si capul care se vor folosi la ciorba de peste. Se scot branhiile de la peste. Se pune apa la fiert cu putina sare, se adauga legumele spalate si tocate foarte marunt.
Se adauga coada si capul pestelui. Cand ochii de la peste au fiert (ies afara), se scoate pestele si se da deoparte, se adauga putin orez, se mai lasa ciorba sa fiarba, se adauga borsul si sucul de rosii. La final, inainte de servire, se adauga capul si coada pestelui, dupa care se presara putina verdeata tocata marunt (1 legatura mica).

Pofta buna!

http://ideidelicioase.blogspot.ro


Ciorba de crap se serveste calda, cu verdeata proaspat tocata pe deasupra.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...