Ciorba de varza cu costita afumata

Ciorba de varza cu costita afumata este o reteta de ciorba de varza delicioasa. Aceasta reteta de ciorba cu costita afumata este potrivita pentru iarna.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 varza medie (aprox. 300 g)
  • 500 g costita afumata
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • o bucata mica telina
  • 3 linguri suc de rosii
  • sare
  • cimbru
  • patrunjel verde
  • 3 l apa
  • 500 ml zeama de varza sau bors
  • 2-3 linguri ulei.

Mod de preparare

Se inabusa ceapa in ulei si apa in proportii egale. Se adauga morcovul, telina si ardeiul gras, toate tocate in cuburi mici si costita afumata taiata in bucati potrivite.
Se calesc impreuna 1 minut, amestecand continuu, apoi se toarna apa fierbinte, cat sa acopere totul.
Supa se lasa sa fiarba la foc mic, pana cand legumele si carnea sunt fierte pe jumatate.
Se adauga acum, varza taiata fideluta, sucul de rosii, sare si piper dupa gust. Se mai fierbe inca 15-20 minute, apoi se adauga borsul sau zeama de varza (fierte mai intai separat).
Dupa inca doua – trei clocote, se opreste focul. Se presara deasupra, patrunjel verde tocat marunt si putin cimbru uscat.


Se serveste cu smantana si ardei iute.


Cele doua functii care ma atrag cel mai tare la aparatul de gatit Philips Multicooker sunt:
-Tehnologia cu incalzire 3D. Caldura actioneaza uniform si nu e nevoie sa amesteci in mancare.
- Cele 12 programe diferite de gatire care pot indeplini toate poftele familiei.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta cu ciuperci si carne de curcan

Nu sunt multe de spus, este o reteta simpla, cu aluat fraged cu unt si umplutura de carne si ciuperci. O tarta buna de luat...

Tarta cu ciuperci si carne de curcan
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca