Soleanca este un fel de supa acreala ruseasca foarte buna in diminetile de dupa chefuri.
Pentru inceput taiem ceapa marunt si punem la prajit iar cind devine sticloasa peste adaugam mezelurile taiate fasii subtiri. Lasam pe foc pina se rumenesc; intre timp taiem cubulete cartofii si semirondele morcovii si le punem la fiert. Cand sunt aproape fierte luam roşiile conservate si o sita si le frecam cu o lingura deasupra castronului ca sa iasa doar sucul. Mai adaugam lamaia taiata castravetii murati si maslinele. Lasam o minutica dupa care adaugam bors acru si lasam pe foc pina trage un clocot, stingem, presaram verdeata si gata.
Soleanca se serveste fierbinte, cu verdeata tocata pe deasupra.
Reteta de soleanca a fost propusa pe forumul Culinar.ro de dor-de-casa.
Am vazut reteta asta pe mai multe site-uri... iar eu am facut o selectie de condimente care noua ne plac si am urmat tehnica...
Branza de vaca marinata in ulei de masline si condimenteOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj