Soleanca

Soleanca este un fel de supa acreala ruseasca foarte buna in diminetile de dupa chefuri.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 8 persoane:
  • - doua cepe mijlocii
  • - mezeluri de care aveti si cit va place
  • - 3 morcovi mijlocii
  • - 4 - 5 cartofi
  • - 4 - 5 castraveti murati
  • - 1 lamaie si jumate
  • - o bancuta de masline
  • - o cana de rosii conservate sau bulion
  • fiecare ce are
  • - bors acru si verdeata

Mod de preparare

Pentru inceput taiem ceapa marunt si punem la prajit iar cind devine sticloasa peste adaugam mezelurile taiate fasii subtiri. Lasam pe foc pina se rumenesc; intre timp taiem cubulete cartofii si semirondele morcovii si le punem la fiert. Cand sunt aproape fierte luam roşiile conservate si o sita si le frecam cu o lingura deasupra castronului ca sa iasa doar sucul. Mai adaugam lamaia taiata castravetii murati si maslinele. Lasam o minutica dupa care adaugam bors acru si lasam pe foc pina trage un clocot, stingem, presaram verdeata si gata.


Soleanca se serveste fierbinte, cu verdeata tocata pe deasupra.

Reteta de soleanca a fost propusa pe forumul Culinar.ro de dor-de-casa.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide