Ciorba cu dovlecei (a la grec)

Pentru ciorba cu dovlecei (a la grec) dovleceii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • supa de oase* - 1
  • 5 l sau 1
  • 5 l apa
  • 3 cuburi MAGGI de vita
  • dovlecei proaspeti - 800 g
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 100 g
  • telina radacina - 100 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • pastarnac radacina - 50 g
  • ulei - 50 ml
  • smantana/iaurt - 100 g/200 g
  • orez - 50 g
  • oua - 2 galbenusuri
  • marar verde - 1 legatura
  • sare de lamaie - 2 g
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru ciorba cu dovlecei (a la grec) dovleceii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Morcovii, telina, patrunjelul radacina, pastarnacul se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. Ouale se trec prin jet de apa rece; se separa albusurile de galbenusuri. Se prepara supa de oase, care se fierbe impreuna cu telina, morcovii, pastarnacul, patrunjelul radacina si ceapa inabusite in ulei. Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga dovleceii, orezul fiert si se continua fierberea. Se adauga compozitia alcatuita din galbenusuri

si smantana; se continua fierberea inca 5 minute. Se presara sare de lamaie, marar si se mai fierbe 5 minute.

Ciorba cu dovlecei (a la grec) se serveste fierbinte.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...