Ciorba cu perisoare de peste alb

Ciorba cu perisoare de peste este o mancare ideala pentru cei carora nu le prea place pestele. Nici nu vor sti ce-au mancat!

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 700-800 g peşte alb
  • de preferat de apa dulce
  • 1-2 ardei graşi
  • morcov
  • pătrunjel
  • ţelină mica
  • o ceapă
  • 2 roşii
  • 50 g franzelă
  • 1 ou
  • 25 g făină
  • borş de tărâţe de grâu
  • leuştean
  • sare

Mod de preparare

Mod de preparare:

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 min cu 2 linguri de ulei. Apoi totul se stinge cu 1 1/2 l supă de peşte clocotită şi se lasă să fiarbă până când se pregătesc perişoarele. Peştele, fără oase prea multe, se curăţă de solzi şi de piele şi apoi se scoate carnea, trecând cu cuţitul de-a lungul coloanei vertebrale de o parte şi de alta a acesteia. Carnea, circa 250 g, care rezultă se curăţă de toate oasele şi se trece prin maşina de tocat, împreună cu franzela înmuiată şi bine stoarsă. La tocatură, se adaugă o linguriţă cu vârf de ceapă rasă fin sau tăiată mărunt, un ou întreg, făina, un vârf de cuţit de piper, pătrunjelul şi sarea şi se amestecă bine. Oasele de peşte, capul şi pielea se fierb înainte cu apa care stinge zarzavatul. Când zarzavatul este bine fiert, se acreşte ciorba după gust sau cu ce exista la îndemână, potrivindu-se gustul cu sare. Din compoziţia de perişoare, se ia cu linguriţa udată în ciorbă o cantitate aproximativ cât o măslină, i se dă o formă rotundă în linguriţă şi i se dă drumul în ciorba care clocoteşte. Când toate perişoarele sunt gata, se fierb la foc mic circa 15 min.
Ciorba nu se drege. 


Se serveşte cu leuştean verde tocat.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor

Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...

Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos