Ciorba cu perisoare de peste alb

Ciorba cu perisoare de peste este o mancare ideala pentru cei carora nu le prea place pestele. Nici nu vor sti ce-au mancat!

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • 700-800 g peşte alb
  • de preferat de apa dulce
  • 1-2 ardei graşi
  • morcov
  • pătrunjel
  • ţelină mica
  • o ceapă
  • 2 roşii
  • 50 g franzelă
  • 1 ou
  • 25 g făină
  • borş de tărâţe de grâu
  • leuştean
  • sare

Mod de preparare

Mod de preparare:

Zarzavatul şi ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc 2 min cu 2 linguri de ulei. Apoi totul se stinge cu 1 1/2 l supă de peşte clocotită şi se lasă să fiarbă până când se pregătesc perişoarele. Peştele, fără oase prea multe, se curăţă de solzi şi de piele şi apoi se scoate carnea, trecând cu cuţitul de-a lungul coloanei vertebrale de o parte şi de alta a acesteia. Carnea, circa 250 g, care rezultă se curăţă de toate oasele şi se trece prin maşina de tocat, împreună cu franzela înmuiată şi bine stoarsă. La tocatură, se adaugă o linguriţă cu vârf de ceapă rasă fin sau tăiată mărunt, un ou întreg, făina, un vârf de cuţit de piper, pătrunjelul şi sarea şi se amestecă bine. Oasele de peşte, capul şi pielea se fierb înainte cu apa care stinge zarzavatul. Când zarzavatul este bine fiert, se acreşte ciorba după gust sau cu ce exista la îndemână, potrivindu-se gustul cu sare. Din compoziţia de perişoare, se ia cu linguriţa udată în ciorbă o cantitate aproximativ cât o măslină, i se dă o formă rotundă în linguriţă şi i se dă drumul în ciorba care clocoteşte. Când toate perişoarele sunt gata, se fierb la foc mic circa 15 min.
Ciorba nu se drege. 


Se serveşte cu leuştean verde tocat.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Placinta cu branza sarata

Se adunasera multe bucati de branza prin frigider si am zis sa le rezolv cumva. A iesit o placinta foarte buna.

Placinta cu branza sarata
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca