Ciorba de berbec cu oua si zarzavaturi

Pentru ciorba de berbec cu oua si zarzavaturi se spala carnea si se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in apa rece si se taie in bucati potrivit de mari.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne de berbec (1/2 kg)
  • morcov (2)
  • cepe (1)
  • telina (/12)
  • pastirnac
  • cartofi (1)
  • rosii (2-3)
  • zeama de varza (1/2 l)
  • patrunjel (1 legatura)
  • sare
  • piper
  • apa (2 l)
  • oua (2).

Mod de preparare

Pentru ciorba de berbec cu oua si zarzavaturi se spala carnea si se opareste in apa clocotita. Se limpezeste bine in apa rece si se taie in bucati potrivit de mari, dupa care se aseaza impreuna cu apa intr-o oala, la foc potrivit. Cand incepe sa clocoteasca, se elimina spuma, apoi se lasa sa fiarba in continuare in oala acoperita. Cand zeama este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat subtire ca fideaua. Dupa ce carnea este bine fiarta, se pun rosiile sau bulionul dizolvat in putina supa si se mai lasa sa fiarba 5-10 minute. Intr-un vas, se fierbe 1/2 l zeama de varza; cand clocoteste, se ridica spuma, apoi se toarna in oala. Se lasa sa fiarba impreuna 10-15 minute si se trage oala de pe foc.

Servire:

Se drege ciorba cu galbenus si se presara pe deasupra cu patrunjel si marar verde tocate marunt.


Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...