Ciorba de burta

Burta se spala si se fierbe in apa cu otet, apoi se taie fasii subtiri. Rasolul se fierbe si el separat. Intr-o oala incapatoare se pun la fiert: cea

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr burta de vita
  • 400 gr rasol de vita
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • 3-4 oua
  • 200 gr smantana
  • sare

Mod de preparare

Ciorba de burta este una dintre cele mai indragite ciorbe romanesti. Burta se spala si se fierbe in apa cu otet, apoi se taie fasii subtiri. Rasolul se fierbe si el separat. Intr-o oala incapatoare se pun la fiert: ceapa tocata marunt, morcovul ras, fasiile de burta si rasolul. Se lasa sa fiarba la foc mediu cca 30 min. Intre timp se prepara dressingul, din oua batute, smantana si zeama din ciorba. Se pune peste celelalte ingrediente si apoi ciorba de burta se mai lasa la fiert, la foc mic, inca 10 min. Se potriveste de sare.


Ciorba de burta se serveste cu mujdei de usturoi, otet si/sau ardei iute.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Frigarui de pui

Nu știu de ce în ultimul timp tot încurc introducerile, dar simțeam și nevoia prezenței lirismului subiectiv...

Frigarui de pui
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii