Ciorba de burta a' la francaise

Se spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou. Se asaza felii de burta pe fundul unei oale sub presiun

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 kg rasol de vaca
  • 2 kg de burta
  • zarzavat de supa
  • o crenguta de cimbru
  • o foaie de dafin
  • sare
  • 1 l vin alb
  • 1 lingura de mustar
  • 3 linguri de ulei
  • 1 lingura de otet

Mod de preparare

Se spala burta, se curata cu lama unui cutit ascutit, se taie felii mari si se spala din nou. Se asaza felii de burta pe fundul unei oale sub presiune, se acopera cu rondele de morcov, se pune peste morcov rasolul taiai in doua, apoi se pune restul zarzavatului taiat felii si parfumat cu o foaie de dafin si o crenguta de cimbru. Se acopera continutul oalei cu apa amestecata cu vin si se fierbe la foc mic doua ore. Se scoate capacul, se lasa sa se raceasca supa, dupa care se scoate burta. Se taie felii subtiri si la fel se procedeaza si cu carnea de pe rasol. Zarzavatul fiert nu se intrebuinteaza. Carnea se acopera cu supa in care a fiert, se acreste cu sos de mustar si se serveste fierbinte. Sosul de mustar se pregateste astfel: o lingura de mustar se freaca energic cu ou, uleiul adaugat treptat, apoi se subtiaza cu o lingura de otet. Ciorba de burta se potriveste de sare si se toarna peste supa care acopera burta si carnea fiarta.


Ciorba de burta se serveste calda cu smantana si ardei iute.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide