Ciorba de carne afumata cu fasole boabe

Se alege fasolea, se spala cu apa rece si se lasa in apa rece cateva ore. La fel se procedeaza cu ciolanul afumat, care se tine in apa rece ca sa piar

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/4 kg fasole boabe
  • 1/2 kg ciolan afumat
  • 1 ceapa
  • 1/2 l zeama de varza
  • leustean
  • 1 morcov
  • 1 lingura de bulion

Mod de preparare

Se alege fasolea, se spala cu apa rece si se lasa in apa rece cateva ore. La fel se procedeaza cu ciolanul afumat, care se tine in apa rece ca sa piarda mirosul de fum. Se da fasolea in clocot, se arunca apa si se umple oala cu alta apa rece. Se pune la fiert impreuna cu ciolanul afumat, care a dat in clocot separat si a fost spalat apoi cu apa rece. Se fierbe la foc mic pana cand fasolea se inmoaie usor. Pentru ca boabele de fasole sa nu se desfaca, se pune putina sare la fiert.

Se toaca ceapa marunt, morcovul se taie fideluta, se pun peste fasole si se lasa sa fiarba la foc mic. Se scoate carnea, se curata de pe os, se arunca osul si se pune carnea din nou in oala, se acreste ciorba cu zeama de varza acra, data in clocot separat. Se pune o crenguta de leustean sau o crenguta de cimbru, dupa care se ia oala de pe foc.
Ciorba se serveste calda, colorata cu o lingura de bulion pus o data cu zeama de varza.

Alte retete ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Ciorba de pui a la grec

Ciorba spanac

Supa ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...