Ciorba de cartofi cu bacon

Aceasta ciorba se prepara rapid si contine cartofi, ceapa, morcovi, bacon, patrunjel, chimen si smantana.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 200 gr bacon
  • jumatate lingurita chimen
  • patrunjel
  • sare
  • 350 gr smantana
  • 1 lingura delikat
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Baconul se taie cuburi si se pune la calit, impreuna cu ceaoa tocata si morcovul taiat rondele. Se adauga 2 l de apa, sare, cartofii taiati cubulete si se lasa la fiert. Cand cartofii au fiert, se adauga chimenul verdeata, 1 lingura delikat si se tine totul pe foc inca 5 minute. Se opreste focul si se lasa la racit 20 de minute. Separat, se amesteca smantana cu ciorba racita si se toarna in oala peste restul de ciorba.


Se serveste fierbinte.

Alte retete culinare:

Ciorba radauteana

Supa cu galuste

Supa de rosii

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel

Big yuum, atat va spun!

Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca