Ciorba de cartofi cu orez

Ceapa se toaca marunt, ardeii cubulete, morcovul cubulete sau se da pe razatoare si se pun la calit in cateva linguri de ulei. Separat se rumenesc pu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov mare
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 carnat
  • 1 cescuta orez
  • 2 rosii
  • 3 linguri bulion/suc de rosii
  • delikat
  • patrunjel

Mod de preparare

Ceapa se toaca marunt, ardeii cubulete, morcovul cubulete sau se da pe razatoare si se pun la calit in cateva linguri de ulei. Separat se rumenesc putin carnatii si se adauga legumelor. Cand acestea s-au inmuiat se pun cartofii taiati cubulete si apa fierbinte.Se lasa sa fiarba pana se inmoaie cartofii pe jumatate, se adauga orezul, rosia fara pielite si bulionul si se mai lasa aproximativ 20 de minute la fiert (se amesteca din cand in cand pentru a nu se prinde orezul de oala).


Cand este gata se asezoneaza cu delikat si patrunjel!

Alte retete recomandate:

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!