Ciorba de dovlecei umpluti

Patrunjelul, morcovul si telina se curata, se spala si se da pe razatoarea mare. S epune apoi la fiert in 2 l de apa. Carnea se toaca la masina de to

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr carne de vaca
  • 500 gr dovlecei
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 jumatate telina
  • 1 lingura orez
  • unt
  • 2 oua
  • 3 linguri smantana
  • sare
  • zeama de lamaie sau suc de rosii

Mod de preparare

Patrunjelul, morcovul si telina se curata, se spala si se da pe razatoarea mare. S epune apoi la fiert in 2 l de apa. Carnea se toaca la masina de tocat si se amesteca impreuna cu ceapa maruntita si rumenita in putin unt, un ou si orezul. Se potriveste la gust cu sare si piper. Dovleceii se rad de coaja, se taie in latime, se scobesc si se umplu cu compozitia de carne, dupa care se introduc in vasul cu ciorba si se lasa la fiert. Spre finalul fierberii se adauga zeama de lamaie sau sucul de rosii. Se drege un galbenus cu 3 linguri de smantana, se adauga in ciorba, se lasa sa dea de cateva ori in clocot, dupa care se ia de pe foc.


Se serveste fierbinte.

Alte retete de ciorbe:

Ciorba de pui cu smantana

Ciorba din carne de porc Ciorba radauteana

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...