Ciorba de fasole

Se pune fasolea in multa apa sa se umfle si sa se inmoaie. Se pun la fiert fasolea si cateva boabe de piper, in apa rece. Se lasa sa fiarba o ora si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • o bucata telina
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 2-3 linguri bulion
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • cimbru
  • boia dulce
  • carne de porc afumata - daca nu e post

Mod de preparare

Se pune fasolea in multa apa sa se umfle si sa se inmoaie. Se pun la fiert fasolea si cateva boabe de piper, in apa rece. Se lasa sa fiarba o ora si se schimba apa. Se adauga acum ceapa, telina, rosiile, morcovul, pastarnacul si ardeii grasi - toate tocate marunt. Tot acum se adauga si carnea de porc (-daca se foloseste-), fiarta mai intai pe jumatate separat si taiata in bucati mici.

Daca zeama se mai fierbe inca o ora toata chestia devine un miracol. Se adauga bulion, sare, piper si cimbru dupa gust. Se mai fierbe 10-12 minute si gata! ninge cu patrunjel, imbracand in straie de primavara zana buna a noptilor de iarna, care numai cu paine de tara si ceapa stropita cu otet de mere, isi arata superbele puteri.


Se serveste calda. Sursa acestei retete este blogul culinar: truedelights

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...