Ciorbă de miel reţetă cu macris si orez

Ciorbă de miel reţetă Ciorba de miel cu macris este o ciorba ideala pentru masa de Paste (si nu numai), fiind delicioasa, satioasa si plina de vitamine si proteine.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ciorbă de miel reţetă:
  • 1/2 carne de miel
  • circa 300 g frunze de măcriş
  • o ceapă mijlocie
  • un gălbenuş de ou
  • 100 ml smantană
  • 25 g orez
  • tarhon
  • leuştean
  • pătrunjel
  • sare.

Mod de preparare

Mod de preparare:

Carnea se pune în 2 l apă rece, împreună cu ceapa tăiată mărunt şi o linguriţă rasă de sare şi se fierbe circa 50 minute. Măcrişul (numai frunzele, fără codiţe) se spală în 2-3 ape; apoi, se ia cate un mănunchi şi se taie în felii mai late.Se adaugă în ciorbă şi se lasă să fiarbă încă 30 minute.
Odată cu măcrişul, se pune şi orezul, ca ciorba să fie mai deasă sau se pot face găluşte din albuş si gris. Cand toate sunt fierte, se sărează după gust şi, dacă este prea acră, se mai adaugă puţină apă. Cine doreşte mai acru, adaugă, după gust, zeamă sau sare de lămaie. Se ia de pe foc şi se drege cu verdeata si sare.


Pentru aromă, se pun frunze de tarhon, leuştean şi pătrunjel, sau din toate cate puţin.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...