Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare este o reteta de ciorba delicioasa, cu multe radacinoase si chiftelute de carne si orez.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru perişoare:
  • 600g carne tocata (amesteca vita si porc)
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 20 gr faina
  • 100 gr orez
  • 1 lingurita de sare
  • 1/2 lingurita piper
  •  
  • Pentru ciorba:
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina mica
  • 1 radacina patrunjel
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 5 rosii mici
  • 800 gr oase de porc fara carne
  • 1 legatura de patrunjel
  • Pentru servit: smantana si zeama de lamaie

Mod de preparare

Legumele (morcovii, telina, radacina de patrunjel, ceapa) se spala, se curata si se dau pe razatoarea mare. Intr-o oala mai mare se pune uleiul la incins, se adauga legumele si se lasa sa se caleasca pana se inmoaie. Se adauga oasele de porc portionate, apoi se adauga cca 3-4 l apa fierbinte. Se pune capacul si se lasa sa fiarba.

Dupa 10 min se adauga ardeiul taiat cubulete si rosiile decojite si taiate felii. Se lasa la fiert cca 35 min, daca se formeaza spuma se indeparteaza, iar oasele se scot din ciorba.

In acest timp formam perisoarele: ceapa se taie foarte marunt sau se da pe razatoarea mica. Intr-un bol se adauga ingredientele si se framanta bine pana obtinem o compozitie omogena.

Pregatim un bol cu apa, umezim mainile, luam compozitie cu o lingura si formam perisoare, ca dimensiune “cat o nuca”.

Perisoarele se pun in ciorba fierbinte, cate una, fara sa le inghesuim. Se lasa sa fiarba cca 10-12 min la foc potrivit.

Cand sunt fierte, perisoarele vor pluti. Se adauga sare si piper dupa gust.

Datorită tehnologiei cu încălzire 3D, căldura acţionează uniform şi nu e nevoie să amesteci.Datorită valvei ajustabile pentru controlul presiunii, ingredientele îşi păstrează valorile nutritive.


Ciorba de perisoare se serveste cu patrunjel tocat si smantana.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...