Ciorba de potroace cu orez si zarzavaturi

Pentru ciorba de potroace cu orez si zarzavaturi se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara.

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • maruntaiele
  • aripile si o parte din spanarea unei pasari
  • oase de vaca (2-3)
  • morcov (1)
  • radacina de patrunjel (1/2)
  • pastirnac (1/2)
  • telina (1/2)
  • orez (2 linguri)
  • zeama de varza (1 l)
  • leustean
  • sare
  • apa (1/2 l).

Mod de preparare

Pentru ciorba de potroace cu orez si zarzavaturi se spala bine oasele si se aseaza intr-o oala pe foc, unde se lasa sa fiarba 1-1 1/2 ora, dupa care se strecoara. Se spala bine bucatile de pasare, se verifica bine sa nu ramina tuleie sau puf, se introduc in zeama in care au fiert oasele si se sareaza usor. Se inlatura spuma, de cateva ori, pana cand nu se mai formeaza si se adauga zarzavatul curatat, spalat si taiat fin. Se lasa sa fiarba la foc potrivit, in oala acoperita. Cand carnea este aproape fiarta, se pune zeama de varza fiarta separat. Cand clocoteste ciorba, se adauga orezul fiert si clatit in apa rece, iar dupa unul-doua clocote, se trage oala de pe foc. Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.


Se potriveste de sare si de acreala, iar pe deasupra se presara verdeata tocata fin.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert fursecuri papuci

M-am inspirat de pe blogul lui edithskitcen reteta romaneasca

Desert fursecuri papuci
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca