Ciorba de pui

Se curata legumele, se taie marunt si se pun la calit. Pieptul de pui de taie cubulete si se pune la calit impreuna cu legumele. Se adauga orezul si

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 piept de pui dezosat
  • morcovi
  • ceapa
  • cca 50 gr orez
  • cca 200 gr smantana
  • 1 lingura pasta tomate
  • 2 oua
  • ardei iute
  • lamaie
  • leustean
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Se curata legumele, se taie marunt si se pun la calit. Pieptul de pui de taie cubulete si se pune la calit impreuna cu legumele. Se adauga orezul si se mai lasa la calit inca vreo 2 minute.

Se pune apa si lingura de bulion si se lasa la fiert cca 15 min. Intre timp se face dressingul: ouale se bat cu sare si piper, se adauga smantana si se toarna treptat un polonic de zeama.

Se toaca ardeiul iute. Se toaca si leusteanul marunt, se pune in oala, se potriveste de sare, piper si acreala, se mai lasa sa dea un clocot-doua si gata.


Se poate drege apoi exact ca ciorba de burta (cu mujdei si otet), se poate manca doar cu ardei iute.

Alte retete recomandate:cre

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!