Ciorba taraneasca

Se taie 1 kg. de carne de vaca in bucati potrivite si se pun la fiert intr-o oala cu 2-3 litri de apa. Cand incepe sa fiarba se spumeste de 2-3 ori. S

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. de carne de vaca
  • sare
  • o ceapa mijlocie
  • un morcov
  • un patrunjel
  • o jumatate de telina
  • o mana de fasole verde
  • un sfert de varza mica
  • 2 cartofi curatati si taiati bucati
  • 2-3 rosii potrivite
  • 1 l de bors
  • leustean
  • tarhon
  • patrunjel
  • marar

Mod de preparare

Se taie 1 kg. de carne de vaca in bucati potrivite si se pun la fiert intr-o oala cu 2-3 litri de apa. Cand incepe sa fiarba se spumeste de 2-3 ori. Se pune sare. Se adauga o ceapa mijlocie, un morcov, un patrunjel, o jumatate de telina, taiate marunt, o mana de fasole verde taiata bucati de 2-3 cm., si mai la urma un sfert de varza mica, 2 cartofi curatati si taiati bucati, 2-3 rosii potrivite sau o lingura de bulion de rosii. Se lasa la fiert. Deoparte de fierbe 1 l de bors si se strecoara in oala in care fierbe zarzavatul. Se adauga frunza de leustean sau de tarhon, de patrunjel si de marar. Se gusta de sare, se potriveste de acru, mai adaugand la nevoie sare de lamaie topita deoparte in apa, sau zeama de lamaie. Se lasa sa mai dea vreo doua clocote.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Crema de zahar ars by Alex Teacher (nimic mai simplu)

Dragii mei, va prezint o reteta mai mult decat simpla pe care mai mult ca sigur o faceti si voi acasa. Ea nu necesita...

Crema de zahar ars by Alex Teacher (nimic mai simplu)
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca