Ciorbita de vacuta

Se pune la fiert carnea de vacuta in apa rece cu 1/2 lingura vegeta. Cand este aproape gata, se adauga ceapa taiata in 6, morcovii si patrunjelul rasi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/4 kg carne de vacuta
  • 1 conopida mica
  • 1 ceapa mica
  • 2 morcovi mici
  • 1 patrunjel mic
  • 1 ardei verde mic
  • 1 lingura otet
  • 3 linguri bulion
  • sare
  • vegeta
  • piper alb
  • tarhon
  • leustean
  • 2 catei usturoi

Mod de preparare

Se pune la fiert carnea de vacuta in apa rece cu 1/2 lingura vegeta. Cand este aproape gata, se adauga ceapa taiata in 6, morcovii si patrunjelul rasi, ardeiul taiat felii subtiri. Peste 10 minute se pune si conopida, si peste 5 minute otetul si bulionul.

La sfarsit, se adauga piperul, sare daca mai e nevoie, frunza de leustean, tarhonul si cei doi catei de usturoi maruntiti.
Se poate servi cu iaurt sau smantana, dar e important sa fie fierbinte

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!