Ciorbita simpla de dovlecei

Ciorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara, potrivita in orice moment al zilei.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 dovlecei potriviti
  • un morcov
  • o leg.ceapa verde
  • 5-6 rosii coapte bine
  • un ardei capia
  • doua linguri orez
  • o leg. patrunjel verde
  • 50 ml ulei
  • 500 ml bors
  • 1
  • 5 litri apa
  • condimente Vegeta
  • piper macinat
  •  

Mod de preparare

Legumele se spala bine,apoi se curata de coaja sau cotor .
Dovleceii,rosiile si ardeiul se taie cubulete,ceapa se taie rondele subtiri,iar morcovul se rade.
Intr-o oala de 2 litri,calim usor in ulei ceapa,morcovul si ardeiul capia .

Adaugam apa si cubuletele de dovlecei si lasam sa fiarba cca 15 min.
Adaugam orezul spalat si cubuletele de rosii si lasam sa fiarba pana infloreste orezul.
Dam gust cu Vegeta si piper macinat.
Adaugam borsul,lasam sa dea in clocot,apoi stingem focul si presaram peste ciorbita patrunjelul taiat marunt.

STEW si RICE/PASTA sunt functile pe care le consider interesante in prepararea mancarurilor!


Ciorba de dovlecei cu multe legume se poate servi si calda si rece.


Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide