Gulas cu ciuperci si smantana

Taiem cubulete slanina afumata si o punem intr-o oala. Turnam deasupra uleiul si topim grasimea de pe slanina. Adaugam ceapa taiata marunt si o calim.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g ciuperci
  • 600 g cartofi
  • 500 g amestec zarzavat de supa
  • 200 ml smantana
  • 1 ceapa rosie
  • 50 g slanina afumata
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingura boia
  • 1 lingurita faina
  • 1 lingurita piper macinat

Mod de preparare

Taiem cubulete slanina afumata si o punem intr-o oala. Turnam deasupra uleiul si topim grasimea de pe slanina. Adaugam ceapa taiata marunt si o calim.

Luam de pe foc, adaugam praful de boia si diluam cu 2 linguri de apa. Punem inapoi pe foc. Fierbem putin si adaugam ciupercile curatate si feliate.

Presaram cu sare si piper, acoperim cu un capac si fierbem pana ciupercile devin pe jumatate moi.

Apoi adaugam legumele curatate si taiate rondele si cartofii curatati si taiati bucatele.

Turnam 1,5 l de apa deasupra si fierbem. La sfarsitul fierberii amestecam bine faina cu smantana si o turnam in supa.

Amestecand continuu o lasam sa dea in clocot si fierbem inca 5 minute.
Alte retete ciuperci recomandate

ciulama de ciuperci

ciuperci umplute

Paine cu cascaval si ciuperci

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi Dauphinoise

Reteta by Jamie Oliver

Cartofi Dauphinoise
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii