Supa cu naut

Intr-o oala se caleste ceapa in ulei. Cind e transparenta, se adauga usturoiul si mirodeniile si se mai tine 1-2 minute. Apoi se pun restul de ingredi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 60 ml ulei de masline
  • 1 ceapa mare tocata
  • 6-8 catei de usturoi presati
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita praf de cumin
  • 1/8 lingurita praf de ardei iute
  • 1 lingurita cu virf de paprika (boia dulce)
  • 1 conserva de rosii taiate (400 ml)
  • 3 conserve de boabe de naut (la fel ca cea de rosii)
  • boabele scurse de zeama si trecute prin jet de apa
  • 1 litru supa de legume
  • Sare - dupa gust si depinde si cita sare e in conserva de rosii
  • de naut si in zeama de supa
  • Piper
  • 140-150g (5oz) spanac tinar (de salata)

Mod de preparare

Intr-o oala se caleste ceapa in ulei. Cind e transparenta, se adauga usturoiul si mirodeniile si se mai tine 1-2 minute. Apoi se pun restul de ingrediente, in afara de spanac. Boabele de naut trebuie sa fie acoperite cu lichid. Daca nu, se mai adauga putina apa.

Se da in clocot, apoi se face focul mic, se acopera si se lasa sa fiarba 45 minute.

Se ia oala de foc si se paseaza partial nautul. Nu de tot! Sa ramina si boabe intregi.

Se pune spanacul in oala, se amesteca, se acopera si se lasa pe foc 2-3 minute. Daca nu aveti spanac tinar, rupeti frunzele de spanac in bucati si tineti putin mai mult pe foc.

Se gusta de sare si de piper si se serveste.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...