Supa cu naut

Intr-o oala se caleste ceapa in ulei. Cind e transparenta, se adauga usturoiul si mirodeniile si se mai tine 1-2 minute. Apoi se pun restul de ingredi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 60 ml ulei de masline
  • 1 ceapa mare tocata
  • 6-8 catei de usturoi presati
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingurita praf de cumin
  • 1/8 lingurita praf de ardei iute
  • 1 lingurita cu virf de paprika (boia dulce)
  • 1 conserva de rosii taiate (400 ml)
  • 3 conserve de boabe de naut (la fel ca cea de rosii)
  • boabele scurse de zeama si trecute prin jet de apa
  • 1 litru supa de legume
  • Sare - dupa gust si depinde si cita sare e in conserva de rosii
  • de naut si in zeama de supa
  • Piper
  • 140-150g (5oz) spanac tinar (de salata)

Mod de preparare

Intr-o oala se caleste ceapa in ulei. Cind e transparenta, se adauga usturoiul si mirodeniile si se mai tine 1-2 minute. Apoi se pun restul de ingrediente, in afara de spanac. Boabele de naut trebuie sa fie acoperite cu lichid. Daca nu, se mai adauga putina apa.

Se da in clocot, apoi se face focul mic, se acopera si se lasa sa fiarba 45 minute.

Se ia oala de foc si se paseaza partial nautul. Nu de tot! Sa ramina si boabe intregi.

Se pune spanacul in oala, se amesteca, se acopera si se lasa pe foc 2-3 minute. Daca nu aveti spanac tinar, rupeti frunzele de spanac in bucati si tineti putin mai mult pe foc.

Se gusta de sare si de piper si se serveste.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide