Ciorba greceasca de pui

Carnea de pui se spala si se transeaza in bucati mici, apoi se pune la fiert in apa rece, cu sare. Supa se spumeaza de 3-4 ori. Dupa cca. 15 min. ceap

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui de cca. 1
  • 5 kg
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 patrunjel radacina
  • 1 telina mijlocie
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 2 lamai
  • 6 linguri orez fiert
  • 150 g smantana
  • 2
  • 5 l apa
  • 1 lingurita leustean verde tocat
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare

Carnea de pui se spala si se transeaza in bucati mici, apoi se pune la fiert in apa rece, cu sare. Supa se spumeaza de 3-4 ori. Dupa cca. 15 min. ceapa, morcovii, patrunjelul si telina curatate, spalate si taiate in doua pe lungime se pun in vasul in care fierbe puiul, impreuna cu piperul boabe.

Se fierbe totul 30 de minute, la foc mediu. Dupa ce carnea si zarzavatul s-au fiert, se strecoara lichidul. In alt vas, se bat ouale cu laptele si se toarna deasupra supa fierbinte. Se adauga si orezul fiert, zeama de lamaie si bucatile de carne taiata cubulete (eventual si ficatul de pui fiert si maruntit) si se mai da totul in clocot cateva minute.

Ciorba se pune in farfurii, se adauga smantana si se presara cu leustean si patrunjel, ambele tocate marunt. In fiecare farfurie, se pot pune si cateva bucatele din legumele fierte (morcov, telina, patrunjel).

Daca legumele nu se consuma odata cu ciorba, se pot folosi pentru prepararea unei salate, cum ar fi salata de boeuf.
Se serveste fierbinte

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Paine cu masline

Intr-una din zile am vazut aceasta paine la Gaby care la randul ei, a vazut-o la Violeta Postolache. Si, cum noua ne plac...

Paine cu masline
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca