Consome

Se sparg oasele, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata de spuma, iar dupa 2 ore de fiert se adauga legumele curatate, spalate si taia

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2
  • 5-3 kg oase de vita cu maduva
  • 2 morcovi mari
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 2 cepe mari
  • sare
  • piper
  • Pentru limpezire:
  • 200 gr carne de vita
  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 100 gr telina
  • 1 ceapa
  • piper boabe
  • 2 albusuri
  • sare

Mod de preparare

Se sparg oasele, se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Se curata de spuma, iar dupa 2 ore de fiert se adauga legumele curatate, spalate si taiate marunt. Se continua fierberea inca 2 ore, apoi se ia oala de pe foc. Se degreseaza supa si se strecoara printr-o sita foarte fina. Pentru limpezire se amesteca intr-un castron albusurile cu 2-3 linguri de apa rece, apoi se adauga carnea de vita tocata, legumele curatate, spalate si feliate, piperul boabe si se lasa 10 minute la macerat. Se adauga apoi compozitia in supa si se amesteca continuu, pana da in clcoot. Se face focul mic si se lasa la fiert 50-60 de minute. Dupa ce supa s-a lipezit, se opreste focul, se lasa 10-15 minute sa se aseze, apoi se strecoara din nou.


Se poate servi calda su rece ori poate fi folosita la gatit. Alte retete:

Supa de galuste Supa de rosii Ciorba radauteana

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...