Racii se prajesc cu un strop de ulei timp de 5 minute. Apoi se separa carnea de restul carapacei. In alt recipient se pun la calit la foc mic prazul
Racii se prajesc cu un strop de ulei timp de 5 minute.
Apoi se separa carnea de restul carapacei.
In alt recipient se pun la calit la foc mic prazul si ceapa taiate marunt; se adauga si morcovii taiati, rosiile taiate cubulete (fara coaja si fara samburi daca se doreste), orezul si foaia de dafin. Resturile de carapace de la raci nu se arunca ci se piseaza intr-o piua pentru usturoi si se adauga la amestecul de legume de pe foc. Se adauga apa si se lasa la foc mic timp de 25 de minute.
Dupa ce a fiert se trece prin mixer si apoi prin sita ca sa se elimine impuritatile.
Carnea de rac se toaca marunt si se pune peste crema in farfurie. Se poate decora cu patrunjel tocat marunt.
Pofta buna!
Reteta Crema de raci este propusa de Lorena
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Andra Mihail a pregătit niște clătite sărate cu brânzeturi foarte gustoase. Rețeta este atât de simplă...
Clătite sărate cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasăPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura