Supa acra de gaina

Taiem gaina in bucati mici, pe care le calim in ulei incins, impreuna cu zarzavaturile curatate si taiate in lung. Turnam putina apa, punem ceapa intr

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 de gaina
  • 5 dl de zeama de pe varza murata
  • 100 g de unt
  • 1 legatura de amestec de zarzavaturi
  • ca pentru supa
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 dl smantana
  • 1 galbenus de ou
  • frunze de visin
  • 1 lingura de faina
  • sare

Mod de preparare

Taiem gaina in bucati mici, pe care le calim in ulei incins, impreuna cu zarzavaturile curatate si taiate in lung. Turnam putina apa, punem ceapa intreaga, sarea si le fierbem pana se inmoaie. Daca apa se evapora, completam cu apa calda.

Dupa ce carnea s-a inmuiat, o prajim, o presaram cu faina, diluam cu zeama de pe varza murata, apoi fierbem. Amestecam galbenusul de ou cu smantana si o turnam in supa fierbinte, luata de pe foc.
Alte reteta ciorba recomandate

Ciorba radauteana

Supa de rosii

Ciorba varza

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...