Supa crema de cartofi dulci cu flakes de chorizo si chipsuri de tortilla

• curatati cartofii dulci, radacina de patrunjel, pastarnacul si taiati-i cubulete• taiati si tulpina de telina cubulete• puneti-le

Portii
2
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cartofi dulci - 3 buc
  • parmezan - 7080 g
  • foi tortilla - 2 foi
  • tulpina de telina (apio) - 3 batoane
  • busuioc proaspat - 1012 frunze
  • unt - 50 g
  • smantana de gatit - 300 ml
  • radacina patrunjel - 1 buc
  • pastarnac - 1 buc
  • chorizo - 67 felii
  • ghimbir ras - un varf de cutit
  • usturoi - 34 catei
  • ulei - 1 lingura
  • Jamon Serrano - 56 felii
  • sare si piper alb - dupa gust

Mod de preparare

• curatati cartofii dulci, radacina de patrunjel, pastarnacul si taiati-i cubulete
• taiati si tulpina de telina cubulete
• puneti-le la fiert cu sare
• odata fierte, scurgeti apa intr-o oala, pastrand legumele in oala in care au fiert
• adaugati frunzele de busuioc si mixati compozitia folosind blenderul vertical Breville Hand Blender 
• intr-o craticioara separata adaugati smantana, untul si cate un polonic din zeama in care au fiert legumele
• incetul cu incetul va trebui sa incorporati aproape toata zeama fierbinte peste smantana – faceti acest lucru ca s-o aduceti la aceeasi temperatura cu compozitia din oala – puneti oala la foc mic pentru 1 minut si adaugati si parmezanul
• turnati apoi incetul cu incetul peste legumele pasate in cealalta oala
• taiati chorizo si jamon bucatele si caliti-le in tigaie
• scoateti-le pe un servetel sa mai absoarba din ulei
• scoateti inima usturoiului si caliti-i intr-o tigaie, in putin ulei, sau coaceti-i putin in cuptor
• taiati tortilla triunghiuri si coaceti-o pe o plita sau intr-o tigaie de teflon
• serviti supa fierbinte, cu triunghiuri de tortilla si flakes de jamon si chorizo.
Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Cartofi copti in suc de rosii

Cartofi copti in suc de rosii
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca