Supa crema de galbiori cu verdeata

De pe oase se face o supa cu un litru si jumatate de apa, din cand in cand se ia spuma. Morcovii, radacina de patrunjel si prazul se taie cubulete. L

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg oase de vita
  • 100 g praz
  • 100 g morcovi
  • 100 g radacina de patrunjel
  • o jumatate lingurita piper boabe
  • sare
  • 1 legatura si jumatate de patrunjel
  • 1 ceapa
  • 250 g galbiori proaspeti
  • 50 g cepe mici
  • 25 g unt
  • piper negru
  • 150 ml frisca lichida
  • 2 fire cimbru
  • jumatate legatura ceapa verde

Mod de preparare

De pe oase se face o supa cu un litru si jumatate de apa, din cand in cand se ia spuma. Morcovii, radacina de patrunjel si prazul se taie cubulete. Legumele se amesteca cu piperul boabe, sare, legatura de patrunjel si ceapa taiata in doua cu tot cu coaja apoi se pune la fiert cu supa de oase pentru o ora si jumatate la foc incet. La sfarsit se trece totul printr-o sita.

Galbiorii se curata, cepele mici se taie foarte marunt. Untul se topeste intr-o cratita, se adauga galbiorii si cepele mici, sare si piper. 2/3 din galbiori se iau deoparte. Se pune ceva supa in cratita peste restul de ciuperci apoi se mixeaza foarte bine, Se adauga restul de supa si frisca lichida. Se adauga restul de ciuperci si se fierbe inca 5-7 minute la foc mic dupa care se adauga sare si piper. Cimbrul se rupe de pe tulpina, patrunjelul se spala bine si se taie foarte marunt cu cimbrul si cu ceapa verde.

Se pune verdeata in supa si se poate servi alaturi de crutoane. Reteta Supa crema de galbiori cu verdeata a fost propusa de Bianca-21

Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

Alte retete de supa recomandate

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Piftii (racituri) cu carne de pui

Piftii (racituri) cu carne de pui
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca