Supa crema de pui cu praz

Puiul se spala, se transeaza in bucati si se fierbe in apa cu sare, impreuna cu telina, ceapa si cartofii, taiati marunt. Se fierbe totul, la foc mic

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui
  • 1 telina cu frunze
  • 1 ceapa
  • 1 foaie de dafin
  • 250 ml smantana
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 ramurele de tarhon
  • 3 fire de praz
  • 4 l apa
  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 cartofi
  • 150 ml vin alb
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puiul se spala, se transeaza in bucati si se fierbe in apa cu sare, impreuna cu telina, ceapa si cartofii, taiati marunt. Se fierbe totul, la foc mic, apoi se scot carnea si legumele din vas, se maruntesc cu un blender si se pun inapoi in zeama in care au fiert. Se adauga smantana. Partea alba a prazului se taie in rondele si se caleste in ulei amestecat cu vin si condimente.


Supa se serveste in castroane, iar deasupra se pun rondelele calite de praz.

Alte retete:

Ciorba radauteana Supa de galuste Supa de rosii

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...