Supa de gaina

Gaina se curata foarte bine, ii taiem capul, gatul, picioarele, apoi o punem intrega intr-o oala corespunzator de mare. Adaugam apa din belsug, ceapa,

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 gaina
  • 2 morcovi
  • 1 nap
  • 1 gulie
  • ½ radacina de telina
  • 100 g varza
  • 250 g conopida
  • 100 g mazare
  • 1 ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • 100 g ciuperci
  • nucsoara
  • piper
  • sare
  • (fidea)

Mod de preparare

Gaina se curata foarte bine, ii taiem capul, gatul, picioarele, apoi o punem intrega intr-o oala corespunzator de mare.

Adaugam apa din belsug, ceapa, usturoiul si le fiebem incet. Daca s-a inmuiat pe jumatate adaugam zarzavatul tocat, conopida desfacuta in buchetele, ciupercile curatate si taiate in jumatati si mazarea. Apoi punem sare, pioer, putina nucsoara, si fierbem incet pe foc mic pana se inmoaie.

Din zeama scoatem 5-6 lg si fierbem in ea fideaua. Gaina fiarta se taie in bucati si se serveste pe un platou preincalzit, odata cu supa.
Alte retete

Supa de mazare cu piept de pui

Supa mazare galbena

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...