Gaina se spala si se usuca. Se detaseaza pielea de carne, la nivelul pieptului si al abdomenului. Aici va fi zona de umplut. Se condimenteaza, cu sare
Gaina se spala si se usuca. Se detaseaza pielea de carne, la nivelul pieptului si al abdomenului. Aici va fi zona de umplut. Se condimenteaza, cu sare si piper macinat, la exterior si interior. Chiflele se inmoaie in apa rece, apoi le stoarcem bine. Ouale si ficatul se amesteca cu sarea, piperul macinat, maghiranul si patrunjelul tocat. Aceasta compozitie se umple sub pielea detasata de carne. Gaina astfel umpluta se pune intr-un vas inalt, pentru ca supa sa o acopere complet. Atata apa se adauga, incat sa acopere de doua ori volumul gainii. Gaina se intoarce cu o lingura de lemn, pentru ca apa sa patrunda si dedesubt, ca sa nu se arda. Zarzavaturile se curata, se taie marunt si se adauga la carne. Apoi se adauga ceapa si usturoiul curatate de coaja si spalate bine (ceapa care se pune la fiert, se poate pune cu coaja cu tot, spalata foarte bine, obtinandu-se un gust mai puternic si mai deosebit, iar culoarea supei se imbunatateste, datorita continutului colorant din coaja) . Se da in clocot la foc iute, agitand din cand in gand vasul pentru a nu se prinde. Cand incepe sa fiarba, se da flacara mica si se ia spuma, se adauga sare, piper boabe, eventual pasta de ardei. Acoperit partial, se fierbe pana se inmoaie.
Se serveste separat supa si zarzavaturile, iar carnea de gaina cu cartofi fierti cu patrunjel verde si muraturi.
Alte reteta ciorba recomandate
Ciorba radauteana
Supa de rosii
Ciorba cartofi
Poate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti