Supa de melci

Melcii se scot din doza si se storc iar sucul se pastreaza. Verdeata si cepele mici se taie foarte marunt apoi se dunstuiesc in unt sau margarina, se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 doze melci (200gr)
  • 30gr cepe mici
  • jumatate legatura patrunjel
  • jumatate legatura marar
  • 30gr unt
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita faina
  • 400ml supa de vita
  • sare
  • piper
  • 1 galbenus
  • 1/8L frisca lichida.

Mod de preparare

Melcii se scot din doza si se storc iar sucul se pastreaza. Verdeata si cepele mici se taie foarte marunt apoi se dunstuiesc in unt sau margarina, se adauga si usturoiul apoi melcii. Se amesteca bine apoi se adauga faina si se toarna supa de vita si sucul de melci din doza. Se lasa sa fiarba 10 minute la foc mic la sfarsit se adauga sare si piper. Galbenusul se amesteca cu frisca lichida si se toarna peste supa de melci dar se ia de pe foc. Se serveste in farfurii preincalzite.


Supa se serveste calda si eventual cu smantana
Reteta Supa de melci a fost propusa de Bianca-21 Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Alte retete recomandate:

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Zacusca

Reteta bunicii mele pe care o fac cu mare drag de fiecare data.

Zacusca
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii